Januari 2014. Ik heb 8 vrienden uitgenodigd om samen iglo’s te gaan bouwen. Ik heb aan de eigenaar van een berghut op 1300 meter gevraagd of we haar hut mogen gebruiken als uitvalsbasis. Om te koken en om ’s avonds te borrelen.

Die hoogte zou sneeuwzeker moeten zijn. Maar de verse sneeuw die er valt verdwijnt door de föhn - een sterke, warme wind uit het zuiden - voor mijn eigen ogen...

“Hans, wat gaan we doen?” Ik weet het niet op dat moment. Ik antwoord terug:

“Dit is de verwarring voor de vernieuwing.
Maar wat de vernieuwing gaat zijn, weet ik nog niet.
Hou je agenda vrij.
Het komt goed en het wordt mooi!”.

Ik besluit het programma om te gooien. We gaan hard-core. We gaan de hoogte in. Waar niks en niemand is. Maar waar wel genoeg sneeuw is.

En het wordt waanzinnig! De hard-core omstandigheden maken het nog zoveel mooier, zoveel puurder. Het niet weg kunnen duiken in een warme hut, het door moeten, dat maakt het hecht met de groep en intens als individu. Dit wil ik meer mensen laten beleven.

De basis voor de lgloExperience is gelegd. Dit ga ik vaker doen. Dit is waar ik warm voor loop:

Mensen in beweging brengen in de bergen.

Ik - Hans - woon sinds 2009 in de Oostenrijkse Alpen, samen met Nel en onze twee jongens. Tussen 2009 en 2016 hebben we volop gasten ontvangen in de Berghut.

Onze droomplek is na 7 jaar voornamelijk een opleidingslocatie voor mensen die zelf willen vertrekken: het Proefhotel. Het Proefhotel is onderdeel van de DroomplekAcademie. Daarnaast faciliteren we ebooks voor mensen die huttentochten met hun kinderen willen lopen: huttentochtmetkinderen.com.

En Berghutje [hierboven] is mijn menscave: back to basic. Van daaruit daag ik teams en ondernemers uit om uit hun comfortzone te treden. We trekken de bergen in om gezamenlijk iglo's te bouwen en grenzen te verkennen. Off the grid.


Vertrel me meer over de IgloExperience

Wil jij ook een IgloExperience?

Bel ons gerust op 0043 66 4142 7650 of stel je vraag via onderstaand formulier: